help, ik wil bewust duurzaam leven

Bewust duurzaam leven kan ontzettend lastig zijn om mee te beginnen. De eerste vraag die al in je hoofd opkomt is “wat is dat, duurzaam leven”. Direct daarop volgt dan de vraag “hoe en waar begin ik”. Tenslotte komt er een stemmetje dat fluistert “houd je dat allemaal wel vol?”.

De eerste stap heb je al genomen: je bent op de site terechtgekomen waar Kniedelius  helpt met jouw eerste stappen op het duurzame levenspad.

Alle artikelen die hieronder genoemd worden vind je ook in het menu aan de rechterkant.

stap 1 – volhouden

Om deze nieuwe levensstijl (want zo kan je het wel noemen) vol te houden, is de eerste superbelangrijke stap om voor jou één of meer “moverende” redenen te hebben. Als je weet waarom je iets (niet) doet, houd je je nieuwe gewoonte langer vol. Dus begin eerst eens met het artikel “hiervan krijg ik pijn in mijn buik” te lezen.

stap 2 – schoonmaken

Stap 2 in groen leven betekent een huishouden voeren met zo min mogelijk chemicaliën. Kijk eens goed naar je schoonmaak- en wasmiddelen. heb je écht Vanish nodig? Ga het avontuur aan en maak met deze basisingrediënten zelf je schoonmaakmiddelen, wasmiddel, wasverzachter en allesreiniger.

stap 3 – voedselverspilling

Bij een duurzame levensstijl mag hoe je omgaat met voedsel niet ontbreken. Of je nu carnivoor of herbivoor bent, wees bewust van de verspilling van voedsel. Gooi je vaak eten weg omdat je maar de helft van een potje gebruikt? Ga dan eens na hoe je dit tegen kan gaan met hulp van een voorraadlijst en een menuplanning. En o ja, ook waar en hoe je eten bewaart in de koelkast is van invloed op de houdbaarheid…

bewust van je gedrag

Met deze eerste drie stappen heb je al een hele grote stap in de duurzame richting gezet. Geef het tijd en houd het vol! En koop je een keer geen dierproefvrije mascara, jammer dan. Je hoeft niet altijd een heilig boontje te zijn. Het belangrijkste is dat je bewust bent van je gedrag. Of je uit gewoonte op een zonnige dag met de auto naar de stad gaat of dat je bewust kiest om met de fiets te gaan omdat er dan minder CO2 uitstoot is, is een groot verschil.

blog

Wil je meer lezen over duurzaam leven, minimaliseren, schoonmaken, DIY en voedselverspilling, ga dan eens lekker grasduinen onder het kopje blog.

Veel succes! En laat je hieronder weten hoe het je vergaat?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s